Ambasador de Brand ALLFA, Articole, Carti

Micul Chagall – Renata Carageani

Cartea asta a fost exact așa cum mă așteptam. Citisem și Nono așa că eram convinsă că o să am parte de o lectură plăcută și interesantă. Fiind vorba de un roman polițist, nu aveam cine știe ce pretenții artistice, vroiam doar un roman interesant, care se citește ușor. Mi se pare foarte fain că avem literatură contemporană cât mai diversificată și încet încet nu mă mai tem să citesc autori români:). Am ușoare rețineri, dar dacă verific vreo 2 bloguri și mă asigur că limbajul e totuși unul acceptabil și că nu au scris cartea doar ca să fabuleze ei în voie (btw, le recomand un blog în acest caz), mă apuc de citit fără prejudecăți.

Romanul îl are ca personaj principal pe Grigore Kader, un polițist cu un aspect puțin mai exotic, perfect pentru numeroasele prejudecăți etnice și religioase din România. Kader are de dezlegat misterul unui aparent jaf încheiat cu o crimă. Este furat un tablou care nu are suficientă valoare pentru a justifica omorul din spatele lui, așa că investigația se complică. Pentru mine sincer, motivul crimei și intriga creată în jurul cercului de suspecți nu au fost prea captivante. A fost însă o lectură plăcută și cred că dacă va continua cu acest gen, autoarea are șanse mari să se impună. Cu toate acestea, dat fiind faptul că Nono și Micul Chagall au stiluri total diferite, m-ar încânta ca autoarea să încerce și alte genuri și să ne surprindă cu ceva total nou.

Mi-a plăcut faptul că romanul a fost ancorat în societatea românească și tabieturile ei și mi-au plăcut destul de mult cum au fost conturate personajele feminine precum mama lui Kader sau Serinela, specialista în grafologie. Mie una mi-a plăcut romanul și cred că e o carte potrivită pentru noua secţiune Crime pe care Editura All a lansat-o pe Strada Ficţiunii. Eu una v-o recomand, chiar dacă nu sunteți fani ai genului. E bine să susținem scriitorii români, altfel doar o să ne plângem că nu avem de unde alege. Când găsim un autor care merită promovat eu zic că e bine să o facem.

Cartea am primit-o cadou de la Editura ALL a cărei ambasadoare de brand sunt, dar părerile extrem de subiective îmi aparţin:)

tn1_micul_chagall_-_renata_carageani

 

 

 

 

Reclame

1 gând despre „Micul Chagall – Renata Carageani”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s