Articole, Carti

Today a reader, tomorrow a leader (Semn SPRE carte)

Am ales citatul lui Margaret Fuller ca titlu pentru articolul de azi deoarece sunt convinsă că putem schimba soarta unei întregi generaţii de copii dacă le dăm o şansă la educaţie. Dacă reuşim să îi inspirăm să citească, să descopere o lume nouă, o lume în care nimic nu e imposibil, sunt sigură că vor găsi puterea de a se ridica şi de a lupta pentru o viaţă mai bună. Nu o să reuşim de pe o zi pe alta…dar dacă le dăm instrumentele necesare şi există în ei dorinţa de a afla mai mult, suntem pe drumul cel bun. Întotdeauna m-au impresionat poveştile în care copiii săraci erau premianţi cu toate că-şi făceau temele la lumina lumânării şi nu aveau încălzire. Cred că ei sunt mult mai motivaţi să înveţe deoarece e poate singura lor şansă de a scăpa din acel mediu.

Anul acesta l-am început cu mult entuziasm şi cu promisiunea că voi face tot ce-mi stă în putere ca să schimb lucrurile în bine în jurul meu şi în societatea în care trăim. Nu are rost să tot aşteptăm ca lucrurile să se schimbe, noi trebuie să fim cei care pornim pe un alt drum, cu o altfel de mentalitate. Un astfel de proiect am găsit zilele trecute în blogosferă.

La fel ca şi Diana, am aceeaşi dilemă legată de „Semn spre carte”. Mi se pare o idee foarte faină şi de câteva zile mă gândesc cum aş putea să mă implic. Adică, ok..o să cumpăr cărţi. Dar aş vrea să mă asigur că ajung la copii care chiar îşi doresc să citească. Poate pentru că nu sunt crescută în Cluj, poate pentru că lucrez cu copii care momentan au alte nevoi şi priorităţi (şi au acces la cărţi), nu ştiu unde să găsesc grupul beneficiarilor.  Până una alta eu încep să cumpăr cărţi, sunt convinsă că o să apară şi copiii care şi le doresc:).

Despre mecanismul acestui proiect puteţi găsi mai multe detalii direct pe blogul Soniei.

893101_10202512868735722_1996858746_o

Reclame

2 gânduri despre „Today a reader, tomorrow a leader (Semn SPRE carte)”

  1. Mulțumesc mult pentru acest articol. Și pentru că ai semnalat un lucru care este și grija mea cea mai mare. Aceea de a trimite cărțile exact unde trebuie, unde sunt dorite și prețuite. Spre marea mea bucurie, după articolul de start am început să primesc multe mesaje. Sunt oameni care doresc să doneze, dar și oameni care pot identifica corect copii și adolescenți care să fie beneficiari ai acestei campanii. Acești oameni fie sunt dascăli, fie sunt implicați în activități de ajutorare a unor cazuri sociale. Deci am început bine și sper să continuăm tot așa. În ceea ce mă privește, voi face tot ce pot ca eforturile și entuziasmul fiecăruia dintre noi să se transforme în zâmbet pe fața unor copii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s